202012.10
0
0

Wollig Taalgebruik

by in Blog

Heb jij ook zo’n hekel aan wollige verhalen? Word je moe van het holle geblaat van je collega’s? Dan is het tijd om een schaapje te scheren.

De advocaat, de manager, de ambtenaar: ze zijn soms amper te volgen. In het boekje WEG MET WOLLIG worden deze wollige schapen vakkundig geschoren. Lees hoe het niet moet, en hoe het beter kan. Het boek ligt vanaf 23 oktober in de boekhandel maar is nu al online te bestellen bij alle grote webwinkels en op managementboek.nl

Esther van der Voort en Huibert-Jan van Roest werkten jarenlang in de meest wollige omgevingen die je kunt bedenken. Esther was ambtenaar en Huibert-Jan advocaat. Ze ergerden zich kapot aan iedereen die heel veel woorden gebruikte om niks te zeggen. Ze troffen elkaar als stand-up comedians op het podium, waar ze leerden dat je alleen applaus krijgt als je helder spreekt. Sindsdien leren ze mensen hoe je dat doet.

‘Sinds ik de tips uit dit boek gebruik snappen de mensen echt wat ik zeg. Nu geniet ik van spreken voor publiek.’ – Willem Wolmans, onderzoeker

Huibert-Jan van Roest richtte na acht jaar als advocaat het bedrijf sprekenvoorpubliek.nl op dat mensen leert om hun verhaal goed te vertellen. Huibert-Jan geeft presentaties en heeft zijn eigen cabaretvoorstelling. Ook is hij Academy Member en bestuurslid van de Stichting PleitAcademie.

Esther van der Voort heeft jarenlang gewerkt voor de overheid, van gemeentes tot het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Esther werkt nu als spreektrainer en zelfstandig dagvoorzitter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.