201709.06
0
0

Interne Training van start

Vroeg opgestaan, kop koffie (ontbijt krijgen we bij de gastheer) zodat ik wat tijd heb me voor te bereiden voor de interne training van PleitAcademie.nl, die vandaag op het kantoor van Tim de Greve (Stibbe Amsterdam) zal worden gehouden.  De aanwezige Academy Members laten zich vandaag trainen door 3 collega’s: Roeland Kooijmans, Katja Rombouts en Tim de Greve. Als opdracht hebben de Academy Members meegekregen: maak een halve pagina tekst van een technisch aspect waar hij/zij veel van af weet, maar dat lastig is voor te dragen. Ik heb een stuk gestuurd over de waardering van octrooien, iets waar ik me ook los van het papier “lekker” bij voel, uiteraard omdat het (deel van) mijn vak is. De bedoeling, neem ik aan, is technieken te leren waardoor je ook een moeilijk onderwerp “los” van papier kunt presenteren op een wijze die de toehoorder(s) boeit.

Ik ben benieuwd wat de respons is van andere leden van het PleitAcademie docenten team. Omdat ze allemaal drukke banen hebben is het niet eenvoudig ook nog “huiswerk”te doen, ook al is dat niet al te veel werk. Coen Winkelman, de logopedist zal, zo heb ik begrepen, beginnen met een een korte stem-spreek test: een ieder zal een paar korte zinnen uitspreken, waarna de logopedist aangeeft wat hem opvalt aan stemgebruik etc. (neem ik aan, zal verslag doen na de training wat er uit gekomen is). U zult dat zelf ook vak genoeg ondervonden hebben, een fijne stem om naar te luisteren houdt de aandacht vast, een onduidelijke, of zelfs nare, stem stoot af en zal niet tot veel luistergenot (en dus aandacht) leiden.

De bedoeling is duidelijk: we willen voor onze klanten (advocaten en advocatenkantoren) up-to-date en “geteste” opleidingsmodules aanbieden. Onze ervaringen met de interne training kunnen er toe bijdragen dat de modules die we voor de advocaten aanbieden om pleitvaardigheden te verbeteren telkens worden aangepast en aangevuld.

Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.