201719.08
0
0

Jonge procesadvocaten organiseren zich, Vereniging voor Jonge Procesadvocaten

Jonge advocaten in de civiele procespraktijk hebben recent de “Vereniging Jonge Procesadvocaten (VJP)” opgericht. Ze zijn verbonden aan advocatenkantoren met ruime proceservaring, AKD, Loyens & Loeff, CMS, De Brauw, Lexence, Linklaters en Pels Rijcken. Brigitta Jakic over de oprichting. “Je hebt natuurlijk wel de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVVP), maar daar ligt de gemiddelde leeftijd toch hoger. Op de borrels van de Jonge Balie kom je lang niet altijd procesadvocaten tegen.”

De VJP is van plan congressen en lezingen te organiseren om de interesse, kennis en vaardigheden van haar leden op het gebied van de civiele procespraktijk uit te breiden. De thema’s variëren van juridisch-inhoudelijke onderwerpen tot praktische vaardigheden, ethiek en gedragsrecht. De eerste grote activiteit vindt 12 oktober plaats: een congres over getuigenverhoren (PleitAcademie.nl kon helaas op de VJP website nog geen details vinden).

Naast inhoudelijke bijeenkomsten organiseert de VJP borrels waar haar leden welkom zijn om hun netwerk uit te breiden en ervaringen te delen. Advocaten met nul tot en met zeven jaar werkervaring kunnen lid worden van de VJP. Voor het geld hoef je het niet te laten (45 euro per jaar).

Het bestuur van de VJP bestaat uit voorzitter Kerim van Oosten en de leden Max Radovic, Tom Reker, Jelmer Feenstra, Anne Spaargaren, Brigitta Jakic, Jorine ten Wolde en Sharona Heeroma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.