Opleiding voor advocaten
PleitAcademie.nl is een opleiding bestemd voor advocaten, jong en oud, ervaren of onervaren in de procespraktijk. Voor grote én kleine advocatenkantoren, waar u in Nederland ook kantoor houdt. Of men nu in de civiele-, belasting-, of strafpraktijk werkzaam is, of dat u zich nog in de stageperiode bevindt of al medewerker of partner bent, PleitAcademie.nl is er voor u. Ook ervarener advocaten die hun pleit-, presentatie of pitchtechniek willen verbeteren zullen hun gading vinden bij PleitAcademie.nl. Maar ook octrooigemachtigden en belastingadviseurs die regelmatig een mondelinge behandeling van hun zaak moeten doen voor een rechtbank, Hof, arbitrage of beroepsinstantie.

Verschillende achtergronden
Met welke achtergrond u deze opleiding ook zult gaan doen, u zult in onze opleidingsmodules allerlei aspecten doorlopen van het effectief mondeling behandelen van een (rechts)zaak. Of het nu een pleidooi is in een civiele zaak, een strafzaak, een administratieve zaak voor de bestuursrechter of een technische behandeling voor een gespecialiseerd forum. Pleidooi, mondelinge behandeling of comparitie, in alle gevallen komt er bij het pleiten meer kijken dan louter toelichting op schriftelijke stukken of het benadrukken van reeds schriftelijk uiteengezette argumenten.

Pitchen en Presenteren
Een advocaat die presentatietechnieken maximaal beheerst zal uiteindelijk ook in niet-specifieke procesrechtelijke taken kunnen excelleren. Zo is er een onmiskenbare tendens onder afnemers van juridische dienstverlening om de advocaat, dan wel het kantoor waar hij/zij onderdeel van uitmaakt, te laten meedingen naar een juridische opdracht (“pitchen”). Het op effectieve wijze kort en bondig en overtuigend kunnen presenteren is daarbij van grote waarde. Onze opleidingsmodules voorzien ook in trainingen op dat onderdeel.