Hoog niveau
PleitAcademie.nl biedt een multidisciplinair opleidingsprogramma van het allerhoogste niveau, waarbij ervaren docenten (“Academy Members”) met diverse expertise en achtergrond junior en senior advocaten kennis en ervaring laat opdoen in de kunst van het pleiten. Een selecte groep van vooraanstaande advocaten, rechters, psychologen, pitch coaches, acteurs, debat trainers, presentatie- en argumentatieleer deskundigen en logopedisten trainen de advocaten in de kunst van het pleiten. Onze opleidingsmodules gaan uit van actieve werkvormen.

Lichaamstaal, Emotie, Dictie, Taal
Aan de orde komen o.m. gebruik van lichaamstaal, dictie, de rol van emotie, het kiezen van de juiste verbale techniek, het herkennen van een drogredenering en de kunst van het argumenteren, de vraag welke woorden bij een specifieke situatie passen en andere niet juridische vaardigheden. Onze multidisciplinaire aanpak garandeert een nieuwe, moderne, benadering van een advocaten opleiding.

T-shaped Professional
De kunst van het pleiten, waaronder elke mondelinge behandeling van een (rechts)zaak wordt begrepen, dus ook comparities e.d.,  maar ook presentaties en pitches vragen om een eigentijdse professional. Een wat wel genoemd wordt “T-shaped professional”. Een T-shaped professional kijkt niet alleen vanuit het eigen referentiekader naar de situatie (juridisch), maar doet dit ook vanuit het referentiekader van andere disciplines (psychologie, argumentatieleer, speech training, taalcoaching, logica etc.).