Actieve werkvormen
PleitAcademie.nl organiseert trainingen waarvoor individuele advocaten zich kunnen inschrijven, maar biedt ook incompany opleidings- en trainingsprogramma’s aan van het allerhoogste niveau, waarbij deskundige docenten (“Academy Members”) aan de hand van actieve werkvormen advocaten, jong en oud, beginnend of ervaren, trainen in het effectief argumenteren, overtuigend pleiten, boeiend presenteren, alsmede kundig debatteren en doelgericht pitchen.

“Stuurman van de pleiter”
De pleiter zal snel emotionele informatie (empathische functie van emoties) moeten kunnen verwerken. Het gezicht van de rechter kan alleen als ‘stuurman van de pleiter’ fungeren wanneer de pleiter bij een mondeling pleidooi vrijer van papier zal pleiten. Niet alleen zal dit de levendigheid vergroten, maar vooral geeft dit de pleiter de mogelijkheid om het effect van zijn woorden te zien. Deze vaardigheden zijn geen vast onderdeel van de juridische opleiding. Deze niet specifiek juridische vaardigheden worden door onze Academy Members getraind via op maat aangeboden opleidingsmodules.

Moderne benadering van advocatenopleiding
Onze multidisciplinaire aanpak garandeert een nieuwe, moderne benadering van een advocatenopleiding. Door de inhoud van de opleiding, de ervaring en expertise van de trainers draagt PleitAcademie.nl bij aan de ervaringsontwikkeling van advocaten waardoor effectiever, overtuigender en trefzekerder kan worden gepleit en gepresenteerd.