201705.10
0
0

Interview George Smits, de advocaat en rechter en de rol van emotie

by in Blog

In SPOTLIGHT, een publicatie van PleitAcademie.nl verschijnen interviews met de Academy Members van ons opleidingsinstituut. In de eerste aflevering interviewt Severin de Wit George Smits, klinisch psycholoog, over emotiemanagement en de rol van emotie in de rechtspraak. (Klik op de foto bij deze blog om de gehele cover te zien).

PleitAcademie.nl is begin 2017 opgericht om de “skills” of vaardigheden van de moderne procesadvocaat te (blijven) trainen. De wens daartoe kwam via informele gesprekken met diverse rechters, die zoals de voorzitter van PleitAcademie.nl eerder schreef, pleidooien vaak meer als corvee beschouwen dan als een nuttige aanvulling op de feiten en argumenten die advocaten namens hun cliënten in schriftelijke stukken hebben uiteengezet.

De trainers of “Academy Members”, zoals we de binnen PleitAcademie.nl noemen, zijn allen professionals die in de verschillende facetten van het pleiten of presenteren of beargumenteren specialisten zijn. Anders dan andere trainingsbureaus is PleitAcademie.nl geen  bedrijf met een “brick-and-mortar” kantoor, maar is het een netwerkorganisatie. De gedachte erachter is dat zo veel hoog gekwalificeerde trainers in één bedrijf onder te brengen onmogelijk is: de meeste Academy Members hebben hun eigen (advocaten)praktijk vaak binnen grote organisaties, zijn lid van de rechterlijke macht of hebben hun eigen trainerspraktijken (als psycholoog, presentatiecoach, framing expert of taal strateeg, acteur of logopedist .

Regelmatig komen de Academy Members bij elkaar niet alleen om de lopende trainingen te bespreken, maar ook vaak om een bepaald thema te bespreken (rol van emotie bij rechterlijke uitspraken) dan wel voor een interne training (train de trainers, één van de Academy Members verzorgt een training op geheel eigen wijze voor de rest van de trainers, zodanig dat we na een evaluatie die trainingsinzichten kunnen  toepassen in andere trainingen.

Het Belang van Emotie

Spotlight interview met George Smits inzien? Klik hier. Wilt u een hardcopy exemplaar ontvangen? Schrijft u zich dan in hieronder op de website onder “Nieuwsbrief”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.