PleitAcademie biedt een incompany opleidings- en trainingsprogramma van hoog niveau, waarbij deskundige trainers (“Academy Members”) met een brede multidisciplinaire expertise en achtergrond, advocaten kennis en ervaring laten opdoen in de kunst van het pleiten, presenteren en pitchen. Een selecte groep van vooraanstaande (ex-)advocaten, rechters, psychologen, pitch coaches, acteurs, presentatie- en argumentatieleer deskundigen, logopedisten, retorica-experts en taalstrategen trainen de advocaten in allerlei aspecten van het pleiten (in de ruime zin van het woord), waaronder het gebruik van lichaamstaal, stem en dictie, de rol van emotie, het kiezen van de juiste verbale techniek en de kunst van het argumenteren en herkennen van drogredenen en framing. Onze multidisciplinaire aanpak garandeert een nieuwe, moderne, benadering van een advocatenopleiding. Door de inhoud van de opleiding, de ervaring en expertise van de trainers draagt PleitAcademie bij aan de ervaringsontwikkeling van advocaten waardoor effectiever, overtuigender en trefzekerder kan worden gepleit.

PleitAcademie zal aan de hand van de wensen van het individuele advocatenkantoor waar de incompany training plaatsvindt beschikbare opleidings- en trainingsmodules aanbieden.

In de hieronder opgenomen PDF noemen we enkele voorbeeld-modules zoals die worden aangeboden. Hierbij wordt uitdrukkelijk vermeld dat dit slechts een momentopname is. Het trainingsaanbod wordt voortdurend aangepast d.m.v. nieuwe of aangepaste modules, afhankelijk van de wensen van de individuele advocatenkantoren die bij PleitAcademie een opleiding afnemen.

Overzicht van alle modules (PDF)