201905.08
0
0

Interview Sarah Gagestein over framing in de rechtspraktijk

Interviews met PleitAcademie Academy Members: om de Members beter te leren kennen,verschijnt er een serie interviews waar elk van de Academy Members aan het woord komen om over hun vakgebied en trainingsonderwerp te praten. Tijdens de interviews zet de Academy Member uiteen op welke wijze invulling wordt gegeven aan zijn of haar specialisme en hoe dit tijdens door PleitAcademie aangeboden trainingen aan bod komt.

Het eerste interview is met Sarah Gagestein, framing expert en taalstrateeg. Sarah gaat in op diverse aspecten van framing, en hoe wij daarmee te maken krijgen, ook in de rechtszaal, de vraag of kennis van framing in de rechtspraktijk nuttig is, hoe rechters daarop reageren en of framing te leren is. Framing is dagelijkse praktijk buiten de rechtszaal, maar is het ook geoorloofd en nuttig in de rechtszaal?

Het interview staat op het YouTube kanaal van PleitAcademie. Vergeet niet te abonneren op de toekomstige interviews (“subscribe”).

Eerder verscheen een interview met George Smits over het belang van emotie in de rechtszaal. Dit interview verscheen niet in video vorm maar in het PleitAcademie “Spotlight”, zie onder de rubriek ” interviews”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.