201904.12
0
0

Interview Roeland Kooijmans over krachtig presenteren in de advocatenpraktijk

by in Blog

Interviews met PleitAcademie Academy Members: om de Members beter te leren kennen,verschijnt er een serie interviews waar elk van de Academy Members aan het woord komen om over hun vakgebied en trainingsonderwerp te praten. Tijdens de interviews zet de Academy Member uiteen op welke wijze invulling wordt gegeven aan zijn of haar specialisme en hoe dit tijdens door PleitAcademie aangeboden trainingen aan bod komt.

Het is het tweede interview, nu met Roeland Kooijmans, oud AVRO radio presentator maar beter bekend als presentatie coach bij Vostok Media en Academy Member bij PleitAcademie.Roeland zet uiteen waarom authenticiteit van belang is bij ene krachtige presentatie of dat nu een pitch is voor een potentiële cliënt, een presentatie of een pleidooi.

Het eerste interview was met Sarah Gagestein, framing expert en taalstrateeg. Sarah ging in op diverse aspecten van framing, en hoe wij daarmee te maken krijgen, ook in de rechtszaal, de vraag of kennis van framing in de rechtspraktijk nuttig is, hoe rechters daarop reageren en of framing te leren is. Framing is dagelijkse praktijk buiten de rechtszaal, maar is het ook geoorloofd en nuttig in de rechtszaal?

Beide interviews staan op het YouTube kanaal van PleitAcademie. Vergeet niet te abonneren op de toekomstige interviews (“subscribe”).

Eerder verscheen een interview met George Smits over het belang van emotie in de rechtszaal. Dit interview verscheen niet in video vorm maar in het PleitAcademie “Spotlight”, zie onder de rubriek ” interviews” op de PleitAcademie website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.