201801.06
0
0

PleitAcademie.nl biedt intervisie opleiding aan tot “gespreksleider”

Zoals eerder in de blog van PleitAcademie.nl uiteengezet moeten advocaten voldoen aan een kwaliteitstoets. PleitAcademie.nl voorziet in een training van advocaten om als “gespreksleider” intervisie te kunnen doen binnen hun eigen kantoor. Zie voor meer details deze flyer.

De opleiding wordt gegeven in 3 dagdelen verdeeld over 1,5 dag en wordt binnen het advocatenkantoor aangeboden. Voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte: info@pleitacademie.nl.

De Nederlandse Orde van Advocaten verplicht elke advocaat vanaf 2018 jaarlijks deel te nemen aan een kwaliteitstoets. Die toets kan worden gedaan via  een “intervisie“, een “peer review[1] dan wel een “gestructureerd intercollegiaal overleg”.

Laten we met intervisie beginnen. Volgens de nieuwe definitie in de Verordening op de advocatuur is intervisie

“een gestructureerde en periodieke bespreking in een kleine groep hiërarchische gelijkwaardige professionals waarin dilemma’s en vragen over het eigen functioneren, de praktijkvoering en praktijkuitoefening centraal staan”.

De intervisie moet worden geleid door een “gespreksleider“. Dat is een door de Orde van Advocaten aangewezen deskundige.  Op grond van het nieuwe artikel 13c in de Regeling op de Advocatuur dient deze deskundige “gespreksleider”

  1. academisch geschoold te zijn en
  2. een cursus gevolgd te hebben op het gebied van gespreksleiding voor intervisie (van tenminste twee dagdelen en een terugkom bijeenkomst[2]).
  3. de gespreksleider moet ook als zodanig geregistreerd staan bij de Algemene Raad (het bestuur van de Orde van Advocaten)[3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.